ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ DNA

Συνδεθείτε με Ίδρυμα Ευγενίδου για να δείτε τις οδηγίες για την απομόνωση του DNA από ακτινίδιο (video)

 

ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΣΕ VIDEO

Τα video που ακολουθούν είναι πολύ σύντομα σε χρονική διάρκεια για αυτονόητους λόγους με καταγραμμένη επίσης μία σύντομη πειραματική διαδικασία.

Στο παρακάτω video θα δείτε πρωτόζωα, τα οποία αναπτύχθηκαν σε νερό βρύσης μέσα σε βάζο με ανεμώνες για 15 ημέρες και σε θερμοκρασία περίπου 22 οC. Μεγέθυνση Χ40.

Στο παρακάτω video θα δείτε βακτήρια τα οποία αναπτύχθηκαν σε νερό βρύσης μέσα σε δοχείο με σέλινο για 20 ημέρες και σε θερμοκρασία περίπου 22 οC. Μεγέθυνση Χ100. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήθηκε σέλινο με τις ρίζες του πάνω στις οποίες υπήρχε μικρή ποσότητα χώματος (photo αριστερά). Στο νερό αναπτύχθηκαν επίσης και πρωτόζωα, τα οποία δεν είναι εμφανή μια και δόθηκε έμφαση στην εστίαση κυρίως των βακτηρίων. Παρόλα αυτά η παρουσία δύο πρωτοζώων ανάμεσα σε ένα πλήθος βακτηρίων, δίνει τη δυνατότητα της σύγκρισης του μεγέθους των δύο αυτών μικροοργανισμών. Έγινε χρήση του ελαιοκαταδυτικού φακού του μικροσκοπίου και δυστυχώς αυτή ήταν η καλύτερη, δυνατή λήψη που μπόρεσα να πετύχω με το οπτικό μικροσκόπιο που διατίθεται στα εργαστήρια των σχολικών μονάδων.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ PASCO

Αν διαθέτετε τους αισθητήρες της pasco μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα, διάφορα πειράματα που προτείνει η εταιρεία για τη Βιολογία (στα αγγλικά)  και να τα δουλέψετε αν σας ενδιαφέρουν.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s